Hun avonturen,
jouw voordelen

Voor je kinderen is de hele wereld een speelplein en is alles een 
ontdekkingsreis. Je wil hen dan ook alles laten ervaren en leren. En terwijl jij ervoor zorgt dat zij de tijd van hun leven hebben, zorgt OZ ervoor dat je geen dure facturen krijgt achteraf. Zo laat jij je kinderen zorgeloos ravotten, spelen en ontdekken.

OZ, zoveel meer dan een ziekenfonds...

Met OZ kies je voor complete onafhankelijkheid. En voor een nieuwe, frisse aanpak. Met ziekenfondstussenkomsten waar je echt iets aan hebt, duidelijke tips, professionele begeleiding en originele voordelen. Bovendien is het veel makkelijker om samen aangesloten te zijn bij één ziekenfonds. 

OZ betaalt niet enkel je doktersbezoeken en ziekenhuisfacturen terug. Daarbovenop bieden we je een uitgebreid pakket aan voordelen waar je écht iets aan hebt.

Tot € 275 OZ voordelen voor jouw kroost

Nog vragen?

Iedere dag tussen 8u30 en 17u30

Mijn OZ

Gezondheid en zorg

De ziekteverzekering is voor iedereen in België verplicht. Daarnaast biedt OZ je nog tal van interessante aanvullende voordelen en extra verzekeringen. 

Hulp in het huishouden en kinderopvang

Het leven is al druk genoeg. Wij nemen je graag wat zorgen uit handen. Letterlijk zelfs, via hulp bij het poetsen of strijken via dienstencheques, of met kwalitatieve kinderopvang. 

Vakantie en ontspanning

Quality time met het gezin? Dat vinden we belangrijk. Daarom bieden we een volledig vakantieaanbod voor jong en oud, in binnen- en buitenland.  Altijd met professioneel advies op maat.

Beweging, voeding en inspiratie

De gezondheid van jou en je gezin staat bij OZ centraal. Daarom bieden we je talrijke boeiende info- en doesessies en professioneel advies rond beweging of voeding.

Wat hebben we voor jullie in petto?

Tot € 100 terug voor jeugdkampen

Gaat je kind op kamp met de sportvereniging of de jeugdbeweging? Dan kun je rekenen op een terugbetaling van € 5 per dag, per kind tot maximaal 20 dagen per kalenderjaar.

Tot € 60 terug voor speelpleinen

Als je tijdens de vakantie gebruik maakt van speelpleinwerking, kun je rekenen op een terugbetaling van € 3 per dag, per kind. En dat tot maximaal 20 dagen per kalenderjaar. 

Tot € 90 terug voor schooluitstappen

Op ontdekking met de klas? Krijg tot € 30 terug per schooluitstap, per kind tot maximaal 3 schooluitstappen per kalenderjaar.

Tot € 25 terug voor jeugdbeweging

Lid van de Chiro, Scouts of een andere jeugdbeweging? Reken op een terugbetaling voor het lidgeld! Zo krijg je per kind tot 
€ 25 terug per kalenderjaar.

Benieuwd naar jouw persoonlijke voordelen?

Bereken in enkele minuten vrijblijvend jouw voordeel met de handige calculator. We houden daarbij rekening met de samenstelling van je gezin en wat jij belangrijk vindt.

Bereken nu je voordeel

Voor de tegemoetkomingen voor lidgeld van de jeugdbeweging en jeugdbewegings-, jeugd- en sportkampen, speelpleinwerking en schooluitstappen is er vanaf 1 januari 2018 een franchise van € 10 per kind per kalenderjaar. Deze franchise van € 10 geldt voor al deze tegemoetkomingen samen. Concreet betekent dit dat de eerste € 10 niet uitbetaald wordt. Het is wel belangrijk dat je alle gemaakte kosten indient om maximaal van de tegemoetkoming te kunnen genieten.