Haal meer uit je ziekenfonds

Kies je voor een onafhankelijke organisatie met een frisse kijk op gezondheid. Wij maken het je graag gemakkelijk met service van topkwaliteit en een uitgebreid pakket voordelen waar je écht iets aan hebt.

Meteen online aansluiten

Makkelijk, snel en gerust

Liever een afspraak?

Wil je graag persoonlijk advies van onze klantenadviseurs? Kom langs op kantoor of plan een video-call. 

Aansluiten

Wij betalen niet enkel je doktersbezoeken en ziekenhuisfacturen terug. Daarbovenop bieden wij je een uitgebreid pakket aanvullende voordelen waar je écht iets mee bent.

Sluit je nu aan →Maak een afspraak
Sluit nu aan

Een betaalbare tandverzekering met een hoge terugbetaling voor het hele gezin. Of je nu blokjes, een stifttand of gewoon een tandvulling nodig hebt, reken op een hoge tegemoetkoming.

Dentalia Plus

Maak een afspraak
Sluit nu aan

Een uitgebreide hospitalisatieverzekering met uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding, zonder jaarlijks grensbedrag of franchise. Geniet van het comfort van een eenpersoonskamer en een waarborg voor zware ziektes.

Hospitalia Medium

Maak een afspraak
Sluit nu aan

Met Hospitalia ContinuÏteit blijf je beschermd tijdens een ziekenhuisopname. Ook als je werksituatie verandert. 

Alles wat je van een ziekenfonds verwacht...

en extra verzekeringen van topkwaliteit!

Een frisse (en brede) kijk op gezondheid

Jouw gezondheidsfonds. Gezond worden of blijven, daar draait het om. En dat gaat veel verder dan enkel het fysieke aspect. Ook jouw mentale en sociale gezondheid is voor ons van tel. Daar hebben we ons aanbod helemaal op afgestemd.

Gezondheid en zorg

De ziekteverzekering is voor iedereen in België verplicht. Daarnaast bieden we je nog tal van interessante aanvullende voordelen en extra verzekeringen. Wat echt het verschil maakt? Onze toegankelijkheid en service van topkwaliteit.

Hulp in het huishouden en kinderopvang

Het leven is al druk genoeg. Wij nemen je graag wat zorgen uit handen. Letterlijk, zelfs, via hulp bij het poetsen of strijken via dienstencheques, of met kwalitatieve kinderopvang. Zo krijg jij meer tijd voor wat écht telt.

Vakantie en ontspanning

Ontspanning is essentieel om je batterijen weer op te laten en in balans te blijven. Daarom bieden we een volledig vakantieaanbod voor jong en oud, in binnen- en buitenland.  Altijd met professioneel advies op maat.

Beweging, voeding en inspiratie

We helpen je graag om je goede voor-nemens in de praktijk om te zetten. Kies uit talrijke boeiende info- en doesessies, of laat je adviseren rond beweging of voeding. Zo voorkomen we samen gezondheidsproblemen en medische kosten.

Benieuwd hoe je meer uit je ziekenfonds haalt? Bereken dan in enkele minuten vrijblijvend je voordeel met de handige calculator. We houden daarbij rekening met de samenstelling van je gezin en wat jij belangrijk vindt.

Bereken je voordeel

Bereken je voordeel

Word vandaag nog klant...

We betalen niet enkel je doktersbezoeken en ziekenhuisfacturen terug. Daarbovenop bieden wij je een uitgebreid pakket aanvullende voordelen waar je écht iets mee bent.

Aansluiten

Sluit nu aan

Liever op papier? Download de aansluitingsdocumenten.

Terugbetalingen binnen 7 dagen

Service en advies op maat

Gratis persoonlijk digitaal loket Mijn OZ

Persoonlijk klantenadvies?

Maak een afspraak bij een OZ-kantoor in je buurt.
Ben je al klant? Meld je dan aan bij Mijn OZ.

Maak een afspraakMijn OZ

Vragen?

Stel ze gerust, we staan voor je klaar.

Je kan ons elke werkdag bereiken van 8u30 tot 17u30.

Wat is mijn OZ?

Regel je ziekenfondszaken waar en wanneer je het zelf wil. Terugbetalingen aanvragen, je brieven ontvangen en veel meer… Het kan allemaal handig en snel online. Mijn OZ is gratis en 24/7 beschikbaar.

Bekijk video

Mijn OZ

OZ en Partena worden samen Helan

Vanaf 1 januari worden OZ en Partena samen Helan: één sterk en onafhankelijk ziekenfonds in Vlaanderen.

Sluit je vandaag aan bij OZ? Dan word je vanaf 1 januari automatisch klant bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds.

Net als bij OZ reken je bij Helan op een vlot draaiend ziekenfonds en betaalbare verzekeringen, maar ook kinderopvang, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een gezondheidsshop. Je bent van harte welkom!

Overstappen is kinderspel

Je hoeft enkel het online aansluitingsformulier in te vullen. Wij informeren je huidig ziekenfonds terwijl jij verzekerd blijft tijdens de overstap. Al je medische dossiers worden automatisch overgenomen én je overstap is kosteloos. Makkelijk, toch?

Als enige titularis betaal je € 8,75 per maand, ongeacht het aantal personen ten laste. Als beide partners ingeschreven zijn, dan betalen jullie samen € 17,50 per maand voor het hele gezin. In ruil geniet je tal van voordelen. Bereken het gemakkelijk zelf!

Voordelig tarief en tal van voordelen

Regel je ziekenfondszaken waar en wanneer je het zelf wil. Terugbetalingen consulteren, je brieven ontvangen en veel meer… Het kan allemaal handig en snel online. Mijn OZ is gratis en 24/7 beschikbaar.

Mijn OZ: jouw online ziekenfonds

Wanneer kan ik overstappen?

Altijd! Je kan op elk moment beslissen om klant te worden. De eigenlijke procedure neemt ongeveer vijf weken in beslag. De regelgeving legt vast dat de eigenlijke aansluiting pas start aan het begin van elk kwartaal (1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober). 

Stel dat je op 15 oktober aanmeldt om klant te worden.

Dan is rond 20 november alles afgehandeld.

Vanaf 1 januari 2022 verloopt alles via je nieuwe ziekenfonds.

Maak een afspraakMaak een afspraak