Tot 1.050 euro terug voor orthodontie bij kinderen

Geïnteresseerd?

Laat het ons weten en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

Maak een afspraak

Nog vragen?

Je kan ons elke dag bereiken van 8u30 tot 17u30.

Mijn OZ

60% terug op remgelden, supplementen en materialen

Inbegrepen in de ledenbijdrage

Een zelfzekere glimlach op de snoet van je kind, welke ouder wil dat nu niet zien? Dankzij het klantenvoordeel van OZ blijft een beugel betaalbaar.

Geen wachttijd

Je gezin extra verzekeren tegen onverwachte tandkosten?

Onze dochter Emma had blokjes nodig en dankzij Dentalia Plus hebben we € 1.139,46 bespaard. Mooi meegenomen, aangezien onze oudste dochter binnenkort op kot gaat.

Peter, papa van Emma, 14 jaar

OZ501, verzekeringsagent (n° CDZ 5001) voor "MLOZ Insurance", de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen , RPR Brussel (422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18).  De vermelde voordelen en diensten zijn enkel geldig voor klanten van OZ501 die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. 

Er dient een toelating te zijn voor de terugbetaling van de verplichte verzekering voor orthodontie en je moet minstens al één terugbetaling ontvangen hebben van de verplichte verzekering. De tegemoetkoming kan nooit meer bedragen dan het totale remgeld, supplementen en materialen. De terugbetaling van maximum €1.050 per leven wordt gespreid terugbetaald. Tot en met 31/12/2020 waren er andere voorwaarden. Contacteer onze klantendienst voor meer informatie. 

Je vindt de infofiches van elk product hier: https://www.oz.be/infofiches-verzekeringen. De algemene voorwaarden vind je hier: https://www.oz.be/dentaliaplus-av Het Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van de contracten is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van OZ via ombudsman@oz.be of de Ombudsman van de Verzekeringen (www.ombudsman.as).

Voor meer informatie over de aansluiting bij de product(en) kunt u terecht bij uw ziekenfonds.


Betaalbare tandzorg. Dat wil toch iedereen? Vaak lopen de kosten van een beugel hoger op dan € 1.050 die je vanuit OZ terugbetaald krijgt voor orthodontie. Daarom kies je best voor een aanvullende tandverzekering.

Dentalia Plus is de ideale aanvulling die naast het voordeel orthodontie nog eens tot € 1.250 per jaar terugbetaalt, waarvan maximaal € 1.050 voor het plaatsen van tandprothesen, implantaten, orthodontie en parodontologie.

Zo bezorg je jouw gezin een zorgeloze en gezonde glimlach. Nu én in de toekomst. 

Wat houdt het voordeel orthodontie precies in?

Een gezonde en zelfzekere glimlach is belangrijk, voor iedereen. En dat blijft betaalbaar dankzij het voordeel orthodontie. Reken op terugbetalingen van 60% voor remgelden, supplementen en materialen, met een maximum van 1.050 euro voor elk kind tot 22 jaar.

Als OZ klant heb je eenmalig recht op het voordeel als je kind voor het eerst beugelt in 2021. Zonder wachttijd. Ook als je nu pas aansluit en jouw kind in januari een beugel kreeg! Dit geldt zowel voor klassieke orthodontie als voor vroege orthodontie voor kinderen jonger dan 9 jaar. 

Wil je graag meer weten over ons aanbod en voordelen? Doe de test en ontdek alle voordelen voor jou en je gezin.

Ontdek Dentalia Plus

Ontdek al jouw OZ voordelen

OZ klanten genieten niet alleen van hoge terugbetalingen voor orthodontie. Er zijn ook voordelen voor jeugdbeweging, lidgeld sportclub en veel meer

Benieuwd? Bereken alle voordelen hier. 

Bereken jouw voordelenMeer weten over dit voordeel

Meer weten? Ontvang vrijblijvend advies.

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deze gegevens worden opgenomen in het bestand van groep OZ ESV. Ze worden gebruikt om je in te lichten over de producten en diensten van OZ en kunnen gebruikt worden om je te contacteren. 

OZ en Partena worden samen Helan

Vanaf 1 januari worden OZ en Partena samen Helan: één sterk en onafhankelijk ziekenfonds in Vlaanderen.

Sluit je vandaag aan bij OZ? Dan word je vanaf 1 januari automatisch klant bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds.

Net als bij OZ reken je bij Helan op een vlot draaiend ziekenfonds en betaalbare verzekeringen, maar ook kinderopvang, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een gezondheidsshop. Je bent van harte welkom!